Går du i tankar om att köpa en gammal Buick? Det behöver inte vara så svårt som du tror. Det är en ganska populär bil i Sverige och därför är det många som säljer sina bilar begagnat. Med bara en snabb sökning på nätet kommer du se att det finns många modeller till salu. Här berättar vi mer om hur du går tillväga för att hitta din egen drömbil.

Det smidigaste är så klart om du inte behöver importera en modell från USA utan kan köpa den av någon här i Sverige. Det finns många bilfirmor som tar in gamla bilar och hjälper till med försäljningen. Något som kan rekommenderas för dig som helst inte köper från en privatperson. Priset för en begagnad Buick kan variera kraftigt från under 100 000 kronor till över 400 000 kronor. Det är flera faktorer som spelar roll bland annat skick och årsmodell. Köper du från en bilfirma vet du också att den är i fungerande skick och testad innan köp.

Det går så klart även att köpa av en privatperson och då kan du börja med att kolla på säljsidor som Blocket och Tradera. Här kan du sortera träffarna så du enbart ser de som finns i ditt närområde eller över hela Sverige. Tänk på att alltid åka upp och kolla på bilen innan du bestämmer dig för en affär. Det rekommenderas också att du provkör för att inte gå på en nitlott. Man är ju som bekant inte lika skyddad mot bedrägerier när det kommer till affärer av en privatperson. Däremot kan du hitta en bil för ett billigare pris om du har tur. Kanske får du även kontakt med någon som har samma passion för Buick som du själv har. Lycka till med biljakten.