Det är lite annorlunda att köpa en gammal veteranbil, till exempel en Buick till skillnad från att köpa en ny bil. Det är förstås väldigt roligt att lägga vantarna på en sådan gammal klassiker men det finns saker som du måste tänka på inför köpet. Här ger vi våra bästa tips inför ett köp av en Buick.

Hittar du en gammal Buick som du är intresserad av att köpa är det viktigt att du ser över bilen noga innan köp. Tänk på att det är mycket som kan gå sönder på en gammal bil och det inte alltid är lätt att hitta reservdelar som passar. Det kan också hända att bilen en gång varit reparerad av någon som inte har riktig koll. Titta även på saker som rost och liknande eftersom det kan vara ett väldigt stort problem. Glöm inte att syna underrede och andra delar som man kanske inte tänker på först. Ska du köra bilen är det också viktigt att du kollar växellådan och försäkrar dig om att det går att växla utan problem. Köp inte en bil som du är det minsta osäker på.

I en annan artikel här på hemsidan pratar vi om att köpa en Buick i Sverige, det är sällan några konstigheter. Men hur ska man egentligen gå tillväga om man vill köpa en bil direkt från USA? Det enklaste är om man tar hjälp av en firma som hjälper till med tull och frakt. Det blir lite dyrare men det är det värt. Bilen ska först besiktigas i USA, hämtas från säljaren, fraktas till Sverige och slutligen levereras till köparen, dig. Du behöver inte bara fokusera på USA då det finns många Buickälskare i hela Europa. Kanske är drömbilen mycket närmare än du först trodde?