Gran Sport var namnet på en rad bilar som tillverkades av Buick från 1965. Precis som du kan gissa på namnet är dessa de mer sportiga modellerna i repertoaren. Den första modellen av Skylark Gran Sport hade en väldigt kraftig och imponerade motor, dock så gick inte försäljningen så bra som man hade hoppats. Det skulle dock ändras senare. Här tar en vi en närmare titt på några modeller från serien.

Buick slog på stora trumman när den bilen lanserades och kallade den en perfekt bil för amerikanen på språng. Syftet med denna bil var att den skulle vara lättskött och prisvärd men ändå kraftfull. Marknadsföringen ändrades beroende på vilken delstat bilen skulle säljas i. I delstaten Colorado hette bilen kort och gott ”Colorado” istället för ”California”. Den här bilmodellen gjorde entré på marknaden 1967 och såldes då exklusivt i delstaten Kalifornien. Det var inte förrän vid mitten av 1968 som bilen officiellt kom ut på marknaden och marknadsfördes över hela USA. Denna bil producerades fram till 1969, sedan valde Buick att fokusera på andra modeller.

Detta var en riktigt snygg modell som såldes under 1968 och 1969. Den fanns både med nedfällbart tak och utan. Den stora skillnaden mellan dessa två var att modellen med nedfällbart tak var mycket mer robust än den andra. Dock blev denna modell inte så långvarig utan den såldes endast under dessa två åren.

Detta var den efterföljande modellen till 400:an. Dock hade den en del problem med motorn vilket också har diskuterats i flera motormagasin på senare år. Till exempel var inte oljesystemet bra nog för att klara av en motor av den kalibern. Trots detta producerades även en mer exklusiv modell i form av 1970 GS 455 Stage 1. Den var otroligt dyr och eftertraktad.