Buick Roadmaster är förmodligen en av de mest kända modellerna från den amerikanska biltillverkaren. Den tillverkades i två omgångar, först mellan 1936 och 1958 och sedan mellan 1991 och 1996. Den kan bäst beskrivas som en blandning mellan en limousine och en Cadillac. Detta är också en av Buicks flaggskeppsmodeller, som fått väldigt hög status bland fans av märket.

De första modellerna kallades för 80-serien, dock hade den ännu inte fått namnet Roadmaster. Det skulle dröja ända till 1936 innan den började kallas för just detta. Anledningen till detta var den nya förbättrade motorn och annorlunda designen. 40-serien som kom efteråt fick namnet Special, 50-serien döptes till Super och 60-serien Century.

Den allra mest lyxiga modellen var dock 90-serien, vilket också märks på namnet Limited. Får du tag på en sådan modell kan du alltså skratta dig lycklig. Roadmastern var förr i tiden en väldigt stor bil men den var ändå mycket prisvärd.

År 1942 gjordes större förändringar och modellen blev både lägre, längre och rymligare än vad den varit tidigare. Detta är kanske den allra mest kända modellen och den kan nästan ses som kultförklarad. Detta var även den sista modellen som tillverkades innan all produktion tog en paus på grund av andra världskriget. Den skulle dock återupptas 1946 när kriget var över. Första stora makeovern kommer 1949.

1949 blev hjullagren återigen kortare och även den totala längden. Dock var det den kurviga vindrutan som drog blickarna till sig. Det var även en viktig del av marknadsföringen.

Som vi nämnde i början så gjorde bilen en comeback under 90-talet, 1991 för att vara helt precis. Det som främst stack ut med dessa bilar var den snygga interiören i brunt. Den var även på utsidan klädd i brunt trä, vilket omringade hela bilen.